Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Håkan Sigfridsson och Kim Johansson från Ymers herrlag skickar lite inspirerande bilder från för dagen soliga Ymergårdens Beachcenter. Ta dig dit och spela! See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

Träningstider

Fr o m 27/4 – 28/5 gäller följande tider i Engelbrektshallen:

Torsdag kl 17.00-18.00
Kidsvolley
Torsdag kl 18.00-20.00
Damer A
Damer B
Motion+Herrar A+Herrar B.

Fortsätt följa uppdateringar här med tanke på ev ändringar relaterade till coronapandemin. Fortsätt också följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Om du har minsta sjukdomssymtom så stannar du hemma. Undvik all onödig kroppskontakt.

Till er som kom för att träna igår måndag så kan vi be om ursäkt, det var en miss att dessa nya tider började gälla denna vecka och inte nästa.

För dig som inte kommer till Engelbrektshallen något mer rekommenderas besök på Ymergårdens Beachcenter som träning inför säsongsupptakten fr o m 18 augusti.
See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

IK Ymer Volleyboll

Imorgon är det dags att öppna upp våra beachplaner vid Ymergårdens Beachcenter. Ett gäng har anmält att de kommer direkt till Henrik eller Annie, några har anmält genom att skriva att man kommer i evenemanget Kickoff, vårpremiär, arbetsdag. Till er kommer jag köpa lite korv som vi kan grilla. Jag ser gärna att fler kommer, vill du då ha korv måste du anmäla senast kl 17:00 idag Långfredag. See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

IK Ymer Volleyboll

INSTÄLLDA EVENT – LÄS

Effekterna av coronaviruset har lett till flera inställda event som berör IK Ymer Volleyboll.

– Linnemarschen 25 april – omgjord till endagsevent som kommer hållas i höst, inte säkert att vi behöver ställa upp som funktionärer då dock. Om du räknade med att funktionera 25april behövs det alltså inte.

– Säsongsavslutning 30 april – Vår prisutdelning och premiering av framstående insatser samt blindvolleybollturnering ställs in i år. Pristagare kommer annonseras här på facebookgruppen, prisutdelning sker för de som kan på Ymergårdens Beachcenter 11april, se event som kommer inom kort. Vanlig träning istället.

– Junior-SM 9-10 maj – IK Ymer var kvalificerade på både pojk- (ihop med Vingåker) och flicksidan. Kommer eventuellt spelas innan säsongsstart i höst – datum ej klart.

– Open Grön 16-17 maj. Det var tänkt att vi skulle anordna vår första rankinggrundande turnering på beachbanorna för herr och dam denna helg, men tävlingsperiod 2 som sträcker sig t o m denna tävlingshelg är inställd. Nästa tillfälle bli 15-16 augusti hoppas vi.

Sen hoppas vi det får räcka, men lovar att återkomma med mer information när det finns.

Volleybollstyrelsen
See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

IK Ymer Volleyboll

Nya träningstider från och med 30/3.

Eftersom många är hemma pga lättare luftvägssymtom (TACK!) och andra avslutat säsongen när matcherna ställs in är det tunnare befolkat i hallen. Vi slår ihop träningarna lite med följande resultat:

Kidsvolley level 1-3
– oförändrade tider
Kidsvolley lvl 4-7
– oförändrade tider
Damer A+B
– oförändrat måndag och torsdag, tisdag indragen
Herrar A+B
– Måndag 18.30-20.30, Torsdag 17-19. Tisdag indragen
Motion
– Måndag 20.00-21.30, Torsdag 19.30-21.30

Vi kör april ut, avslutningsdatum kommer nästa vecka, likaså information om uppstarten av beachsäsongen på Ymergårdens Beachcenter.
See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

IK Ymer Volleyboll

Så var det färdigspelat för denna säsong… Idag kom nytt besked från Svenska Volleybollförbundet att div 1-3 inte kommer spelas färdigt och att sista omgångens matcher är inställda. IK Ymer Volleyboll gratulerar KFUM Göteborg Volleyboll och Floby VK till seriesegrarna, mycket värdiga vinnare!

Damerna slutar på en fin 3:e plats första säsongen året i div 1, mycket starkt jobbat! Ändå tror jag man grämer sig lite att man tappat andraplatsen som absolut låg inom räckhåll.

Herrarna slutar på 5:e plats efter en säsong som kantats av omflyttningar i laget pga skador. Där fanns mer att hämta.

Damer B har spelat i division 2 Västra där man slutar på 8:e plats av nio, men där låg fokus på utveckling och inte slutplacering – och utveckling har det sannerligen varit.

Träningarna fortsätter med samma förhållningsregler som tidigare, och vi återkommer med vidare information inför avslutning, Linnémarschen, inför beachsäsongen mm

Längre sammanfattning av A-lagens säsonger kommer också.

Ordförande Henrik Klerfors
See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

IK Ymer Volleyboll

Stark insats idag i säsongens näst sista match.
Vi var överens med Engelholm om att spela dagen match enligt volleybollförbundet och folkhälsoverkets regler omsatt på vårt div 1-möte. T ex att inget lag hade någon minsta krasslig spelare i truppen samt sköta handhygienen mm. Så det var något decimerad trupper som mönstra upp på bägge sidor nätet. Efter en väldigt jämn inledning kunde vi rycka till oss några bollar och vinna första setet med 17-25. Andra och tredje set blir otroligt jämna men EVS har i bägge set ett litet poängövertag som vi lyckas hämtar hem men klarar inte knipa de sista bollarna. Utan det blir 26-24, 27-25. Ungefär samma utveckling i fjärde men där är vi starkast i slutet, 23-25. Femte börjar jämnt även det men mitt i setet lyckas vi spela lite mer fokuserat och avgör matchen med 12-15. Skön vinst och en riktig bra laginsats med mycket vilja att fightas och vinna. Efter att ha vinkat tack för matchen 👋 till dommare och motståndare så blev det en avslutande handtvätt och skön resa hem.
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny