Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Newbodyrekord och efterbeställning.

Aldrig tidigare har så många gjort en så bra insats med Newbodyförsäljning. När tidigare års samtliga draghästar i totalförsäljningen av olika skäl inte sålt kring 50-70paket som det kunnat handla om så har en majoritet av spelarna gjort en kollektiv insats ock bräckt både 2018 års rekord och dubblerat föregående års försäljning.
VI ÄR BÄST!
Ett coronaår med mycket tappade intäkter är det såklart extra glädjande, imorgon sitter styrelsen passande med budgetmöte.

Det har också fört med sig ett logistiskt problem. Vi har ju tidigare kunnat lägga allas lådor på släpkärra och dela ut vid träningar i hallen. Av förklarliga skäl går det inte i år pga den stora volymen.
Vi hoppas alla har förståelse.
Hämtning av sålda paket sker istället hemma hos vår kassör Simon Clarenäs, Sparvgatan 6 i Brämhult. Bussen stannar mycket nära, hållplats Ripgatan.
Simon hållet öppet:
Måndag 26/10 kl 16.00-18.00
Tisdag 27/10 kl 17.30-19.00
Söndag 1/11 kl 9.00-10.00

Hämta gärna din låda så snart det är möjligt! Respektera tider om möjligt och därmed det ideella arbetet Simon gör.
Du delar ut paketen till dina kunder och tar betalt av dem. Hur mycket du skall betala till IK Ymer framgår av följesedeln i lådan.
Vart och när man skall betala framgår av informationslapp som finns vid uthämtning, betalning senast 8/11.

EFTERBESTÄLLNING
Nu är klubbshopen och säljarnas shoppar öppna igen för efterbeställning. När du delar ut dina paket är det bra att informera om att det går att beställa mer. Efterbeställning fungerar precis som första säljomgången. sista dag att klarmarkera sin beställning är 21/11. Med fördel kan man använda direktbeställning och få sina paket snabbare till postombud om man beställer fler är 6 paket. Att dela sin shop digitalt osv fungerar återigen. Uthämtning och betalning kommer ske på liknade sätt.

Återigen – BRA JOBBAT YMER!
/Henrik Klerfors, ordförande
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

I dagens damer div 1 möte mot Helsingborg drog tyvärr Ymer det korta strået. Det var en väldigt jämn match där bägge lagen växlade ledningsinitiativet men i de avgörande lägena i alla tre set hade Ymer inte marginalerna på sin sida. Sammanlagt skiljer det 6 enstaka poäng mellan lagen men ändå blir blir det en 0-3 förlust. 😐 Det känns orättvist men sån är idrotten ibland. Samtidigt är det starkt spelat av Helsingborg som hela matchen är bollsnåla och bjuder på väldigt få egna misstag. Bra försvarsspel och framförallt har de emellanåt riktigt bra serv som vi får problem med. Samt att vi inte hittar vårt fina blockspel som vi hade i de inledande matcherna. Vi har flera lägen i alla tre set där vi borde kunna rycka till oss fler poängövertag men taggar inte till riktigt då det krävs och lyfter därmed inte heller upp i nivå. Vi fick med oss en påse med saker att träna på nu kommande två veckor innan nästa match borta 8/11 mot Engelholm. See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Dags för herrmatchen!

youtu.be/VSyGV7Xu9DI
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Damerna jagar 3poäng mot IFK Helsingborg Volleyboll… Nu kör vi! See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

!!!OBS!!!
Vi påminner medlemmar att registrera sina Newbody-paket. Sista dagen idag! Om någon missat kontakta Henrik Klerfors imorgon 18/10…
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Heja heja! See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Jakten på poäng fortsätter!
I helgen spelas hela 3 matcher i hemma i Almåshallen!
Lördag
Kl. 16.00 Herrar A – Malmö
Söndag
Kl. 15.00 Damer A – Helsingborg
Kl. 17.30 Herrar A – Göteborg

Almåshallen har fantastiska läktare med gott om sittplatser. Detta gör att vi kan tillåta publik upp till 50 personer förutsatt att sällskapen sprider ut sig med minst 2 tomma stolar emellan sig och att endast varannan rad används.
För övriga som hoppas följa matchen via stream hemifrån måste vi göra er besvikna. På grund av strul med nätverket kan vi inte garantera att matcherna livestreamas men de kommer spelas in och läggas upp på youtube (IK Ymer Volleyboll) i efterhand!
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Seger mot Ljungby i seriens andra match.

Ymer damlag åkte söder ut idag för att spela mot Ljungbys talangfulla lag. Vi visste att det är ett bra försvarslag vi möter och att mycket skulle handla om att minimera egna misstag samt visa vilja. Matchbilden blev som förväntat och bägge lagen krigade i långa bolldueller i första set. Ljungby hade i slutet ett litet övertaga 22-21 när Ellinor ställer sig vid servlinjen. Hon visar sin rutin och matchvana genom att fullständigt bombar ner riktigt tuffa servar som ger Ymer innerspår att vinna setet. Efter ett par bra avslutande bolldueller skrivs setet till 23-25 Ymers favör. Början av andra set börjar också jämnt som första set men Ymers serv<=>block press med förmåga att spela inspirerat försvar och vända till höga tunga anfall maler sakta men säkert ner Ljungby. I senare delen av setet rinner siffrorna iväg till 16-25. I 3:e set känns matchsituationen stabil, alla Ymers spelare kommer in och visar att de kan spel på hög nivå. Setet skrivs till 21-25 och därmed tre raka set till Ymer. En riktigt bra laginsats på hög nivå där samspel och förmåga att genomföra lagd matchplan visar att detta lag har bra kapacitet. Både individuellt och som lag. Matchavgörande blir serv och block fast även anfallet lossnar rejält en bit in i matchen. Servmässigt skoj att få kvitto på träningsomläggningen givit ett tydligt snäpp upp på hela truppen jämfört med förra året. Glada miner och en skön 3-0 vinst med hem i bagaget.
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Seriepremiär med tuffaste uppgiften!

Efter föregående helgens snöpligt inställda seriepremiär pga förkylningssymptom så stod plötsligt förra årets seriesegrare KFUM Göteborg som premiärmotståndare. Tuffast tänkbara uppgift direkt alltså. Årets Ymertrupp har en del förändringar där flera erfarna spelare har lämnat pga värvning till elitklubbar, studier, familjeskäl mm och vi har flyttat in nya unga förmågor men som trots allt är ganska oprövade kort i sammanhang i det motstånd som KFUM ger. Elddop för halva laget alltså.
Men Ymer startade med högsta växeln direkt. Ingen respekt och bara plattan i marken. Ungdomarna presenterade sig med ett par perfekt satta block de första bollarna och allt bara flöt på. Dock hämtade sig KFUM och tog sig successivt in i setet med bättre och bättre servar och mottagning samtidigt som vårt stabila block-försvar inte kom åt lika många bollar. Vi tappar platsen i förarsätet och det slutar med vinst till KFUM 19-25. Lite stukade av att förlorat initiativet i första börjar vi andra set avvaktande och först efter ett bra tag börjar spelat hämta sig. Dock för sent,19-25 till KFUM igen. Nu är premiärnerver över och Ymerdamerna går ut och krigar riktigt bra i tredje. Spelar respektlöst och vågar utmana i serv och anfall. Minja växer till en massiv servmottagnings- och försvarsmur i bakplan, pass och anfallsvägarna funkar mot KFUM stora block. Initiativet växlar ständigt men i de avgörande skedet lyckas vi ha mest kyla och tar ett jämnt set med 25-22. I fjärde visar KFUM sin bredd och sina muskler och trots bra fight från tappert kämpande Ymerdamer så vinner KFUM ändå rättvist 4 set och därmed matchen. Kommentarer från läktaren sa att det emellanåt var elitnivå på matchen och visst small det både i anfall och försvar. KFUM har ett par riktigt vassa kanter och bra passare. Hatten av för ett KFUM som har otrolig bredd men även spets. Imponerande. Aldrig roligt att förlora men vi vet ändå att vi har en växel till senare i säsongen då Johanna är tillbaka från sin fingerskada och då våra två 05:or och 03:a i startsexan fått lite mer speltid. Så… vi summerar dagen med att konstatera att det bådar gott inför resten av säsongen och lagmoral och spelhumör är på topp (som ni även ser på bilderna).
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny