Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

2 hours ago

IK Ymer Volleyboll

Hjälp Svensk volleyboll att utvecklas!
Svara på enkäten nedanTill undersökningen: bit.ly/2IXbB1r

#SvenskVolleyboll | volleyboll.se
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Säsongens sista gemensamma aktivitet igår: Linnemarschen!

Med vädret halvt med oss, halvt emot oss (inget ösregn) hölls det ordning vid Djurparkens entré och utgång, löpare och gångare på Linnemarschens olika distanser serverades vatten och saft vid Kypegården, och för de som gick längre och passerade Kransmossen serverades soppa, knäckebröd, apelsinklyftor med dricka till. Bra jobbat alla volleybollare och föräldrar som ställde upp!
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Vi avslutade säsongen 17/18 för vår level 4-7 grupp med att testa beachvolley i Göteborgs beachcenter i Kviberg ikväll. Kanske skapades ett beachvolleyintresse som kan utvecklas i sommar. Oavsett hade alla kul och blev rejält sandiga (och hungriga).
Tack alla spelare, föräldrar, syskon och andra anhöriga för spelglädje, träningsflit, pepp och viktiga funktionärspass under den gångna säsongen. Vi ses i höst igen.
Mvh Peter
See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

Igår var det avslutning av säsongen 18/19. På avslutningen delades många priser ut, här är samtliga:

Årets Utveckling:
Kidsvolley level 4-7: Elvira Otterdahl
Damer B: Isabella Andersson
Herrar B: Erijon Rexhepi
Damer A: Elin Larsson
Herrar A: Kasper Benjaminsson

MVP
Damer A: Ewelina Karlsson
Herrar A: Henrik Klerfors

Alla våra tränare tackades med en blomma:
Elin Larsson (Idrottsskolan)
Vivian Lam (Idrottsskolan)
Peter Häyhänen (kids level 4-7)
Markku Luomala (Damer B)
Per-Eric "Turbo" Larsson (Herrar B)
Alexandra Ottosson (Damer A)
Hans "Hasse" Qvarnström (Herrar A)

Blomma fick också före detta ordförande (47år!!) och nuvarande (blott 6år) – Ilkka Räisänen och Henrik Klerfors

Sedan spelades det blindvolleyboll och vinnande laget bestod av från vänster: Patrik Johansson, Kalle Heikkinen, Elsa Franzen, Haley Bechtel, Isak Lindroth och Erijon Rexhepi.

GRATTIS!

Nu tar vi efter veckan paus för gymmande i sommar och säsongsupptakt i slutet på augusti. Träningarna börjar tisdag och torsdag v 34-35 kl 19-21. Därefter kommer ordinarie träningstider igång. Angående fördelning av dessa återkommer vi längre fram, håll koll här på Facebook och på hemsidan.

KNALLECUPEN
Glöm inte att boka in 14-16 september – då skall vi arrangera Knallecupen och alla behövs! När du inte behövs erbjuds tillfälle att se väldigt bra volleyboll i Borås, det vill du inte missa!

GLAD SOMMAR!
See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

Vingåker blev för svåra för Ymer herrar.
Vingåker – IK Ymer
3-0 (25-19, 25-21, 25-14)

Resan till Vingåker gick på lördagen. Under veckan hade flera frågetecken dykt upp. Henrik vilade från sträckning i låret, Håkan satt ur spel av knäskada från matchen mot Lund, andra små skavanker och sjukdom.
Trots det gjorde herrarna en godkänd insats mot favoriterna i kvalet.
I första set fann man Vingåker i förarsätet större delen av setet. Lagen följs åt ganska länge men fram mot slutet kan hemmalaget hålla undan våra killar tvinga fram fler misstag än vad Ymer har råd med.
Det andra setet skulle visa sig bli det bästa för våra herrar. Början kunde inte vart sämre. 5-0 och det ser mörkt ut. Men Ymer är på tårna och spelar aggressivt i serve och anfall. Henrik glänser när han går bak för att serva och 8 poäng och 3 servess senare står det 9-13. Då vaknar Vingåker till liv och kvitterar till slut vid 15-15. Sedan är det jämn intill slutet men vid 22-21 lyckas Vingåker ta 3 snabba poäng och setet med 25-21.
I det 3:e setet väljer Vingåker att ställa upp ett lag som liknar startsexan mer. Engelsmannen Sam Shenton dundrar in poäng från sin kant men även Henrik och Hasse lyckas ta sig förbi Vingåkers stora block. Tyvärr blir Vingåkers block och tunga servepress för stort och de egna misstagen ger motståndarna goda möjligheter att spela avslappnat och varierat. Siffrorna 25-14 talar för sig.
I Ymer blev passare Patrik Johansson utsedd till bästa spelare medans liberon Hugo Grave blev detsamma i Vingåker.

Därmed är årets elitkval och även herrlagets säsong slut. För att summera kvalet är det tydligt att klyftan mellan Elitserien och division 1 är större än vad svensk volleyboll mår bra av. IK Ymer kommer ta med sig sina erfarenheter från kvalet in i nästa säsong och vara starkare och mer målmedvetna än förut. Förutom egna fördelar med att ställa upp i kvalet till elitserien hoppas Ymers herrar ha inspirerat fler lag och spelare från division 1 runt om hela landet att våga ta nästa steg och utmana uppåt.
Stort tack till allt publikstöd och följare av lagets säsong. Ett stort tack också till våra sponsorer och extra tack Swedbank Sjuhärad som gick in och sponsrade elitkvalet! @ Borås, Sweden
See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

Matchen gick inte som planerat för herrlaget i söndags. Läs mer på IKYmer Volleybolls facebook.
Imorgon lördag åker killarna upp till Vingåker för att spela den sista matchen i kvalet. Både Lund och Vingåker har nu en seger var i bagaget, vilket betyder att våra herrar behöver en övertygande seger för att avancera till elitserien. Det är ett tufft läge men killarna kommer göra allt de kan för att rubba rutinerade Vingåker.
Lycka till killar!
See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

AVSLUTNING!

Tisdag 24/4 är sista tisdagen för vårsäsongen och då hålls vår avslutning. Samtliga spelar är välkomna till Engelbrektshallen kl 18.00 för traditionsenlig prisutdelningar, godisätande och blindvolleybollturnering.

Sista träningen är sedan på torsdag 26/4, vi har inte bokat några halltider i maj detta år.
I höst kommer träningarna starta i slutet på augusti. Sannolikast 21/8 men det är inte klart ännu. Håll koll på facebook och hemsidan så missar du inget.

Under avslutningen kommer det finnas möjlighet att köpa något som borde finnas i varje träningsväska, nämligen en högelastisk linda. Den är guld värd om man stukar fotleden, en av de vanligaste volleybollskadorna. En snabbt lindad fot blir bra avsevärt mycket snabbare och utan att det gör lika ont som utan.

Vi har köpt in 30st och det kommer vara först till kvar som gäller. En linda per spelare i första hand, vill någon köpa fler är det i mån av tillgång i slutet av avslutningen. Swish eller jämna kontanter accepteras. Det speciella är att den endast kostar 30kr/st. (7m lång, 10cm bred) Det är klart under halva priset jämfört med sportbutiker/apotek.

För dig som arbetar och har möjlighet att få friskvårdsbidrag och behöver ett kvitto för detta finns möjlighet att få detta på avslutningen också. Gäller såklart att avgifterna är betalade.
See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

IK Ymer Volleyboll

Det blev en tung start för herrarna i elitkvalet när gästande Lund besegrade IK Ymer i 3 raka set inför storpublik i Engelbrektshallen.
IK Ymer – Lunds VK
0-3 (16-25, 22-25, 16-25)

Även om setsiffrorna är klara kan herrlaget ändå lyfta på hakan då det gjorde en godkänd insats mot elitlaget Lund. Anförda av Oskar Borna från högerkanten spelade Lund snålt och med få misstag. I andra set får hemmalaget sin chans men tappar tyvärr bort den i slutet av setet.
I det första setet fungerar det mesta bra men Ymer låter Lund få för mycket utrymme vid nätet och de tar snabbt en 3-poängsledning som de utökar efter halva setet. Det står så mycket som 11-21 innan Kasper kommer in på kanten och bidrar med ny energi och låter Ymer genom Hasses avslut putsa på siffrorna som tillslut skrivs till 16-25.
I andra set tar hemma laget snabbt ledningen. 9-6 blir 12-8 innan Lund kvitterar genom ett antal enkla misstag från Ymer. Efter det spelar lagen lika och turas om att hålla taktpinnen fram till 17-17. Tre snabba anfallspoäng från Lund ger dem 17-20 och 19-24. Hemmalaget räddar till publikens förtjusning 3 setbollar innan Borna sätter punkt för setet vid 22-25.
I set 3 vid ställningen 3-3 fastnar Ymer i en rotation och ser Lund dra ifrån kraftigt. Ledningen skulle visa sig vara ointaglig och hemmalaget kämpar i uppförsbacke hela vägen. Trots det gör de många bra handlingar och visar att laget har en del kvalitéer som kan mäta sig med Lund. Tyvärr är spelet för ojämnt och det tar för lång tid att ta sig ur svackorna. Setet slutar 16-25 och därmed matchen 0-3.

Bästa poängplockare
IK Ymer:
Henrik Klerfors 12 p
Hans Qvarnström 9 p

Lunds VK:
Oskar Borna 19 p
Pontus Nilsson, Patrik Bertilsson 11 p

Matchens lirare utsågs av vår matchsponsor Swedbank Sjuhärad
IKYmer: Henrik Klerfors
Lunds VK: Oskar Borna

Publik: 156

Vill vill rikta ett stort tack till våra sponsorer och vår fantastiska publik som hejade på oss under hela matchen!

Fler bilder kommer under veckan!
📸Victoria Narevik
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny