Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

2 days ago

IK Ymer Volleyboll

INSTÄLLDA EVENT – LÄS

Effekterna av coronaviruset har lett till flera inställda event som berör IK Ymer Volleyboll.

– Linnemarschen 25 april – omgjord till endagsevent som kommer hållas i höst, inte säkert att vi behöver ställa upp som funktionärer då dock. Om du räknade med att funktionera 25april behövs det alltså inte.

– Säsongsavslutning 30 april – Vår prisutdelning och premiering av framstående insatser samt blindvolleybollturnering ställs in i år. Pristagare kommer annonseras här på facebookgruppen, prisutdelning sker för de som kan på Ymergårdens Beachcenter 11april, se event som kommer inom kort. Vanlig träning istället.

– Junior-SM 9-10 maj – IK Ymer var kvalificerade på både pojk- (ihop med Vingåker) och flicksidan. Kommer eventuellt spelas innan säsongsstart i höst – datum ej klart.

– Open Grön 16-17 maj. Det var tänkt att vi skulle anordna vår första rankinggrundande turnering på beachbanorna för herr och dam denna helg, men tävlingsperiod 2 som sträcker sig t o m denna tävlingshelg är inställd. Nästa tillfälle bli 15-16 augusti hoppas vi.

Sen hoppas vi det får räcka, men lovar att återkomma med mer information när det finns.

Volleybollstyrelsen
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Nya träningstider från och med 30/3.

Eftersom många är hemma pga lättare luftvägssymtom (TACK!) och andra avslutat säsongen när matcherna ställs in är det tunnare befolkat i hallen. Vi slår ihop träningarna lite med följande resultat:

Kidsvolley level 1-3
– oförändrade tider
Kidsvolley lvl 4-7
– oförändrade tider
Damer A+B
– oförändrat måndag och torsdag, tisdag indragen
Herrar A+B
– Måndag 18.30-20.30, Torsdag 17-19. Tisdag indragen
Motion
– Måndag 20.00-21.30, Torsdag 19.30-21.30

Vi kör april ut, avslutningsdatum kommer nästa vecka, likaså information om uppstarten av beachsäsongen på Ymergårdens Beachcenter.
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Så var det färdigspelat för denna säsong… Idag kom nytt besked från Svenska Volleybollförbundet att div 1-3 inte kommer spelas färdigt och att sista omgångens matcher är inställda. IK Ymer Volleyboll gratulerar KFUM Göteborg Volleyboll och Floby VK till seriesegrarna, mycket värdiga vinnare!

Damerna slutar på en fin 3:e plats första säsongen året i div 1, mycket starkt jobbat! Ändå tror jag man grämer sig lite att man tappat andraplatsen som absolut låg inom räckhåll.

Herrarna slutar på 5:e plats efter en säsong som kantats av omflyttningar i laget pga skador. Där fanns mer att hämta.

Damer B har spelat i division 2 Västra där man slutar på 8:e plats av nio, men där låg fokus på utveckling och inte slutplacering – och utveckling har det sannerligen varit.

Träningarna fortsätter med samma förhållningsregler som tidigare, och vi återkommer med vidare information inför avslutning, Linnémarschen, inför beachsäsongen mm

Längre sammanfattning av A-lagens säsonger kommer också.

Ordförande Henrik Klerfors
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Stark insats idag i säsongens näst sista match.
Vi var överens med Engelholm om att spela dagen match enligt volleybollförbundet och folkhälsoverkets regler omsatt på vårt div 1-möte. T ex att inget lag hade någon minsta krasslig spelare i truppen samt sköta handhygienen mm. Så det var något decimerad trupper som mönstra upp på bägge sidor nätet. Efter en väldigt jämn inledning kunde vi rycka till oss några bollar och vinna första setet med 17-25. Andra och tredje set blir otroligt jämna men EVS har i bägge set ett litet poängövertag som vi lyckas hämtar hem men klarar inte knipa de sista bollarna. Utan det blir 26-24, 27-25. Ungefär samma utveckling i fjärde men där är vi starkast i slutet, 23-25. Femte börjar jämnt även det men mitt i setet lyckas vi spela lite mer fokuserat och avgör matchen med 12-15. Skön vinst och en riktig bra laginsats med mycket vilja att fightas och vinna. Efter att ha vinkat tack för matchen 👋 till dommare och motståndare så blev det en avslutande handtvätt och skön resa hem.
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Ingen lär väl ha undgått att utbrottet med Coronavirus sprider sig och att det nu i högsta grad även är en reell risk för oss ymeriter även på hemmaplan. Våra träningar fortsätter tills vidare som vanligt men håll bevakning på denna sida – läget kan ju förändras fort, det kan innebära inställda matcher eller träningar – framtiden kommer utvisa det. Precis som det är viktigt att undvika att smitta sina kollegor eller skolkamrater så är det viktigt att tänka på sina lagkamrater.
– Kom inte till hallen om du är sjuk
– Egen vattenflaska – tydligt namn – dela inte.
– Tvätta händerna, gärna både före och efter träning, även du som inte duschar i hallen gör klokt i detta.

Mer information från Svenska Volleybollförbundet och bra länkar:

www.volleyboll.se/Svenskvolleyboll/Nyheter/Informationmedanledningavcoronautbrottet

Den mest uppdaterade informationen hittar du på Folkhälsomyndighetens sida:

www.folkhalsomyndigheten.se/

Deras allmänna råd mot smittspridning skickar vi till sist med för dygnet-runt-praktik.

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.

Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk
Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

// Styrelsen IK Ymer Volleyboll
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Seger x2!
Herrar A kan efter helgens matcher konstatera att man med en tunn trupp och en del ovana positioner ändå lyckades bärga hem 6 poäng av 6 möjliga!
Efter att Ymer körde över Vindrarp i första set blev resten av matchen svajig. 2:a set gick till Vindrarp trots att Ymer var på god väg att hämta upp ett stort underläge i hemmalagets setboll. I set 3 och 4 gick det bättre men trots att Ymer leder stort i seten släpper man upp Vindrarp på slutet och gör det onödigt spännande. I några rotationer låser sig anfallsspelet och det är något som är svårt att råda bot på i en såpass ovan uppställning man tvingades mönstra denna helg.

@adamjax gör en stabil insats och vinner många bollar i viktiga lägen idag! Han blir utsedd till matchens lirare!
Nu återstår endast en match, hemma mot Lund den 22 mars kl. 17.30 i Engelbrektshallen! Lund ligger på en 7:e plats 10 poäng under Ymer som kommer sluta på en 5:e plats i årets division 1 södra! Vi går för att vinna matchen mot Lund och förväntar oss att de är mycket sugna på att knipa 6:e platsen före Engelholm!
Varmt välkomna att stötta herrarna den 22/3!
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Damer A drog igång en skön slutspurt på säsongen.

Dagens match mot tabell 4:an Ljungby handlade om att sätta spiken i kistan över att säkra 3:e platsen i serien eller ej. Vi visste att Ljungby har delvis ett ungt och lovande lag som går från klarhet till klarhet. De hade med sig två vinster från förra helgen bl a mot Degerfors och givetvis var de sugna på att försöka ta rygg på oss i tabelläget. Tyvärr trampade en av deras startspelare fel och stukade foten just innan domaren blåste in lagen för spel. Men trots detta missöde började Ljungby väldigt starkt med att rycka till sig en en ledning med en dryg handfull bollar. Men det var väldigt jämnt spelmässigt och vi hade bara lite otur med små marginaler i avgörandet. Vårt eget spel funkade egentligen bra fast bollen studsade inte vår väg här och där + några för många missade servar. Så ingen panik, det var bara att tro på det vi gjorde och hålla huvudet kallt. Så det skulle visa sig att vi höll något högre nivå, och vårt anfall börjar successivt skörda framgång. I slutet av setet rullar det på riktigt bra. 25-18 blir siffrorna. Andra set blir lite som första att det är ställningskrig i början. Ljungby har initiativet större delen av setet och det är först i slutet med några bra servserier som vårt spel på allvar kommer igång. Efter en stark upphämtning från vår sida blir siffrorna 25-23. Ok 2-0 i set som de senaste matcherna. Skulle vi nu visa att vi kan knyta ihop säcken och inte släppa in motståndarna i 3:e som vi tyvärr gjort på senare tid? Jajemän! En stark början på 3:e set och sedan behåller vi initiativet även om Ljungby jobbar hårt och är oss hack i häl mer eller mindre hela setet. Det är först efter 20 som vi tar ett sista ryck och så är matchen vår. 25-21 och därmed sköna 3-0. Det var en riktigt bra och rolig match där två välspelande lag spelade ren och "snygg" volleyboll med böljande bollrally. Väldigt bra spelarprestationer idag av samtliga men framförallt att som lag få till den mentala inställningen vi snackat och tränat på det senaste är dagens prick över i:et. Roligt att bjuda hemmapubliken på detta och nu finns det bara en sista chans att se damlaget spela i Engelbrektshallen denna säsong nämligen 22/3 15:00 mot Karlstad. Men innan det ska vi försöka ta 3 poäng borta mot Engelholm B 12:30 på söndag.
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Livestream från dagens hemmamatch igång. Följ kanalen så missar du inget!

youtu.be/FtfGqvjQMao
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny