Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Två vinster summeras efter en dubbla matcher i Skåne. Första dagen stod Svedala B för utmaningen. Men det var ett ganska decimerat Svedela pga att de samma dag hade elitmatch borta mot Gislaved. Och det skulle visa sig bli en ganska snabb affär av tillställningen. Vi startar lite avvaktande, kanske pga resan i benen eller att det känns ganska säkert när vi märker att vi har vassare anfall än dem. Men efter lagens följts åt upp till mitten av setet drar vi ifrån och vinner det ganska komfortabelt. I 2:a och 3:e set har vi fått upp samarbetet och kan spela ut ordentligt. Det blir bra tillfälle att i matchsituation testa lite mer avancerade moment vi tränat på och med glädje och fantasi tar vi hem matchen ganska komfortabelt. Spelskillnaden speglar inte tabelläget men vi gör en bra match i kombination med att Svedala som sagt inte har hela sin trupp och då rullar det snabbt på och blir marginal. Vi visste att det skulle bli en svårare match mot Kronan dagen efter.
Och så blir det….. Men från start är det ett fokuserat och mycket välspelande Ymer som tar en relativt komfortabelt första set trots att Kronan inte på något sätt gör ett dåligt första set. De har bra servar men vi lyckas bemästra dem. Men på kanterna går ofta våra anfallare rakt över Kronans block rent ner i golvet, på centerposition går det för snabbt för de ska riktigt hinna med och vi får in ett par tunga blockeringar. Till detta kan läggas bra servpress som gör att Kronan har svårt att komma till vassa avslut. Det ser bra ut och maskineriet rullar på. Till andra set gör Kronan några justeringar och vi kliver in på banan kanske med en liten undermedveten tanke av att kunna forsa på som de 4 senast spelade seten. Men Kronan höjer sig ett eller två steg, vi börjar blocka lite ofokuserat och börjar göra egna individuella misstag i framförallt serv men även till viss del i mottag, pass och anfall. Oskärpa och vips så sprider sig osäkerheten som en blixt från klar himmel och helt plötsligt blir det nerver. Vi går ner oss rejält och börjar spela tvekande och lyckas inte komma till vettiga avslut utan får rulla över bollen istället för att drämma in den som i första set. Spelet krånglar och inställningen känns som vi går på 75% av kapaciteten trots att vi förlorar poäng efter poäng. I inledningen i 3:e set har vi t ex 5-6 servmiss innan vi har ens 10 poäng. Det går inte vinna matcher med så mycket errors. Någonstans i denna mentala dipp inser vi att hemresan blir alldeles för lång med en förlust i bagaget. Vi lyckas peta in en växel igen och tar 4:e set busenkelt även om takten slås av lite mot slutet av setet. Ok då funkar det igen då eller? Nix, starten av femte blir det åter igen strulvolleyboll med onödiga missar men efter ett time-out och tre djupe andetag så hittar vi spelet igen och drar ifrån till en relativt komfortabel set- och matchvinst. Ofokus kostar oss en matchpoäng och det blev priset vi fick betala. Skönt att kunna hitta tillbaka i femte och trevlig hemresa med två bärgade skånevinster. Vi lyfter på hatten för Svedalas sportmanship som bör få en egen stjärna i kanten då domaren, som alla andra då och då gör några småmisstag och utan att tveka försöker Svedalas tränare assistera med domslutet trots egen negativ favör. Det är riktigt bra gjort! Tyvärr upplever vi motsatsen hos Kronan där hela stämningen i hallen präglas av ett högljutt oförtrutet gnäll riktat mot domaren för att försöka påverka domslut. Kronan har ett ungt, lovande lag med bra kämpainstinkt men dessa unga spelare marineras i denna gnällkultur vilket också hörs på plan under nät emellanåt vilket inte är förvånande. Ja ja det är ju deras ensak vilken attityd de väljer ha mot sporten, domare och motståndare (som gör att de själva får förmånen att utöva sitt intresse). 6 mil längre söder ut finns en plats att lära från anser vi. Extra skönt att åka hem med en vinst iallafall.
Speluppehåll kommande helg därefter en härlig kraftmätning mot KFUM veckan efter. Det ska bli skoj!
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Herrar A fick en tuff helg efter dubbla toppmöten men knep tillslut 2 av 6 möjliga poäng!

Floby – Ymer 3-0 (25-18, 25-17, 25-14)
Ymer – Malmö 3-2 (25-27, 27-29, 25-19, 25-18, 15-7)

Helgens förutsättningar var långt ifrån optimala. Med endast 2 bollträningar ihop med begränsad trupp efter julledigheterna och en bortrest passare skulle det visa sig för tufft att ta sig an Floby.

På hemmaplan i höst spelade lagen jämt men Floby drog längsta strået. Medan Ymer sedan tappat spelare (Kim Johansson) har istället Floby värvat starkt och fått in elitrutin i laget.
Floby börjar starkast men tack vare bra servande från Hasse kom man ikapp och förbi vid 14-15! Men där var det stopp och Floby kom tillbaka starkt och kontrollerade resten av setet och även matchen. Ymer pressar Floby bra i set 2 och är med till 15-15 men det räcker inte.
Kollaps i servemottagningen och ovana i positioner med en ny passare för dagen gjorde förlusten ett faktum. Dessutom skadar hörgerspiker Adam Jaxelius fingret i matchen och det visar sig vara en fraktur. Hur länge Jax blir borta från spel är ännu oklart.

Så var det dags att åka hem och ladda om inför returmötet med serieledande Malmö. Malmö som även de åkt på en 3-0 förlust i Falköping under lördagen kom laddade för revansch precis som Ymer.
En förändring i uppställning gör att vi återser Patrik på gamla passarpositionen ihop med Henrik på högerkanten.
Ymer startar bra och kontrollerar spelet med ett jagande Malmö ett par poäng efter. Man håller 23-20 och skaffar setbollar vid 24-22. Men här händer något och Malmö lyckas få med sig 5 av setets sista 6 poäng och tar hem setet.
Set 2 startar dåligt och istället är det Ymer som får jaga. Vid 10-10 är man ikapp och lagen följs åt hela vägen till slutet. Ymer skaffar sig åter setboll vid 24-23 men malmö räddar. Setet kan gå vilket håll som helst och tillslut väger skålen över till gästernas fördel efter att Ymer räddat 2 setbollar.
Två setförluster med minsta marginal. Laget tar med sig suveränt spel in i set 3 och man kontrollerar resterande set i matchen och håller Malmö på betryggande avstånd.

Hasse utses till MVP i båda matcherna!
Nu väntar ett längre uppehåll. Nästa match spelas 16/2!
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Igår åkte herrarna på en tung förlust mot Floby (referat kommer senare) men redan idag finns chans till revansch när man tar emot gästande Malmö. Lagen möttes senast i förra årets sista seriematch och då blev det knapp förlust på bortaplan med 3-2.

Matchstart kl. 15.00 i Engelbrektshallen, be there!
Alternativt kan matchen ses på klubbens youtubekanal:
youtu.be/_fQLz26caZw

Heja Ymer!
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll
View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Trevliga bilder från Svedalas fotograf Robert Karlsson vid dagens vinst för Ymer D1 mot Svedala B med 3-0.Tabelltrean Ymer besöker Skåne i helgen för 2 matcher.
De kom till Svedala och åker härifrån med en 3-0 seger i bagaget.
I morgon står Kronan för motståndet.
Ymers rutin tog ut sin rätt mot Svedalas nykomponerade lag. 2 debutanter i laget. Leila och Lena som kommer från Malmö VK.
See MoreSee Less

View on Facebook

Herrars derby mot Floby VK börjar kl. 15.00! Matchen spelas i Floby men det sägs att matchen ska livestreamas! Kika in på @flobyvk facebook-sida kl. 15.00!

#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Livestream Svedala B – Ymer D1 See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Den som väntar på något gott..!!

Efter ett låångt uppehåll är träningar igång för fullt igen. Men först nästa helg sätts våra seniorlag på prov för fösta gången i år!
HELA 4 A-lagsmatcher ska avverkas och 12 nya poäng står på spel!

Damlaget beger sig ut på en turné i de sydligare delarna av Sverige. Det är Svedala och Kronan (Karlskrona) som står för motståndet. Trots att Ymer så sent som precis innan jul slog Svedala med 3-0 på hemmaplan återfinns de på en 4:e plats i tabellen precis under Ymer. Kronan besegrades också med 3-0 tidigare i höst och huserar på en 6:e plats i en jämn kamp om mittenplaceringarna (ihop med Engelholm och Varberg/Veddige).
Det återstår att se vad dessa två lag kan åstadkomma på sina respektive hemmaplaner!

Herrar A har en mycket tuff helg framför sig. Först tar de sig an hårt satsande Floby i en derbymatch på bortaplan. Det unga talangfulla laget hittas tack vare en haltande tabell på plats 4 strax under Ymers herrar. Dock med två matcher färre spelade. Ett lag som strax innan jul slog serietvåorna Göteborg med 3-0 bör man hysa viss respekt för!
På söndagen möter man serieledarna Malmö i returmöte som årets första hemmamatch! Malmö stod också för motståndet i 2019 års sista match där man fick se sig besegrade i en 5-sets match. Gissa om herrarna är sugna på revansch!

Utöver detta ser vi fram emot att välkomna herrlag i den Västsvenska serien (motsvarande division 3 seriespel) till den 5:e omgången. Serien spelas i sammandragsform och vi hoppas på att få se våra egna Herrar B ställa upp i Engelbrektshallen på lördagen!

Lördag 11/1
Kl. 09.00-16.00 Västsvenska serien omg. 5 (Engelbrektshallen)
Kl. 15.00 Floby – Herrar A
Kl. 15.00 Svedala – Damer A

Söndag 12/1
Kl. 11.00 Kronan – Damer A
Kl. 15.00 Herrar A – Malmö (Engelbrektshallen)

För att följa matcherna live kan ni klicka in på serieportalen:
Division 1 södra damer: svbf-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=151

Division 1 södra herrar: svbf-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=153

Håll även utkik på Facebook efter länk till livestream!

Heja Ymer!
#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Ni har väl koll på att vår egna Sandra Abrahamsson spelar elitvolleyboll i Värnamo denna säsongen?! Passa på att ta chansen och se henne och hennes lag ta sig an giganterna Hylte/Halmstad på lördag! För de som inte kan ta sig till Värnamo sänds matchen även live av Sportsground!Vår match streamas denna helg på Sportsground (via elitserienvolleyboll.se) så låt oss fylla hallen! GP-klara Hylte/Halmstad med flera utlandsproffs och landslagsspelare kommer på besök.

Vi har mycket att tacka våra moderklubbar för, utan er hade vi spelare aldrig spelat i elitserien! Därför startar vi 2020 med att tacka våra moderklubbar genom att dela ut gratisbiljetter till alla medlemmar i våra moderklubbar. Skriv här vilken spelare som är från den klubb du är medlem i så ligger en fribiljett i entrén till dig! Välkommen!
Falkenbergs Volleybollklubb Ljungby Volleyboll Habo Wolley Gislaved Volleybollklubb IK Ymer Volleyboll Kronan Volleybollklubb KFUM Jönköping Volley Växjö Volley Karlstads VK – volleyboll
See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Här kommer även en julhälsning från klubben och vår ordförande.
Vi vill tacka våran fantastiska och ständigt växande publik, våra stolta sponsorer och övriga personer som driver på oss som klubb och får oss att fortsätta vilja utvecklas och växa!
Vi ser mycket fram emot nästa decennium ihop med ER!

God Jul och Gott Nytt År!

#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny