Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

2 days ago

IK Ymer Volleyboll

VIKTIGT MEDDELANDE TILL ALLA SPELARE

Detta är ett tråkigt meddelande att göra men förhoppningsvis kommer det leda till något gott längre fram. Alla vi som varje vecka tränar i Engelbrektshallen vet vilka problem det är med skadegörelse, nedskräpning, klotter med mera i framförallt omklädningsrummen, och har varit så i flera år, även om det eskalerat just under höstupptakten.

Även om jag inte misstänker volleybollspelare kommer nya riktlinjer gälla samtliga hyresgäster – dvs Engelbrektsskolan, Borås Basket och IK Ymer Volleyboll. De börjar idag 191021. Viktigast för oss i volleybollen är att vi är ansvariga för allt som händer i hallen under vår träningstid, så fr o m idag är det förbjudet att som vi ofta gjort ställa upp dörren med någon liten gren eller plastbit. Troligen kommer det ett larm som låter i hela hallen då. Vi får istället hjälpas åt att öppna för varandra, och jag har bett om en bättre och tydligare dörrklocka att ringa på. Givetvis släpper vi inte in obehöriga.

Vi skall också vara uppmärksamma på all skadegörelse som är ny i samtliga utrymmen när vi kommer till hallen, fota gärna och skicka bilder till mig. Vaktmästarna kommer också göra kontroller när skolan lämnar till oss föreningar och likaså när vi lämnar på kvällen. Några har fått specialuppdrag kopplade till detta.

Med detta sagt fortsätter vi alltså att sköta oss, slänger vårt skräp, tar med våra vattenflaskor hem och hjälper lagkompisar med kvarglömda kläder. Finns det rum för förbättring jämfört med tidigare så är det en bra tid att växla upp nu.

Visst vore det fantastiskt med rena duschar, omklädningsrum och en hall utan skräp längs väggarna?

Henrik Klerfors
Ordförande IK Ymer Volleyboll
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Floby blev numret för svåra i hemmapremiären och derbyt i söndags kväll efter att Ymer tappat 2-1 ledning till 2-3 förlust.

Ymer – Floby 2-3 (25-20, 18-25, 26-24, 15-25, 13-15)

Det var en mycket välspelad match från båda lagen där ett ungt och hungrigt Floby avgick med segern i 5:e set och därmed knep bonuspoängen. Floby har gjort några starka värvningar och fått in ett par killar med elitserierutin vilket märktes på planen.
I de fösta två seten börjar gästerna starkast och skaffar sig tidigt en 4-poängsledning. Ymer lyckat komma ikapp och i set 1 gå om vid ställningen 9-9 och sedan håller Floby på bekvämt avstånd resten av setet. I set 2 är det omvända roller och Floby avgår med setvinsten.
Set 3 är matchens jämnaste tills Ymer genom bra serve/block spel kan gå till 22-15 ledning efter två bra serveserier. Men då slappnar Ymer av och plötsligt gå allt motståndarnas väg. 7 poäng senare är det kvitterat till 22-22. Men en otroligt stark insats från Ymer lyckas man tillslut knyta ihop säcken på sin andra matchboll.
I fjärde set får Ymer en mardrömsstart där det mesta går emot Ymer och i stället Flobys väg. Genom stabilt blockspel stänger Floby ner hemmalagets anfall och går upp till ledning som Ymer sedan inte mäktar ta ikapp.
I 5:e set spelar 2 lag som mycket gärna vill ha bonuspoängen med sig. Ymer ser starkast ut mot sidbytet men efter en otroligt viktig boll som ger 7-7 istället för 8-6 och sidbyte är Floby ikapp och lagen spelar på sin side out till 11-11 där Floby lyckas ta två poäng i egen serve och sedan håller side out till 13-15.

Nu väntar två helger spelledigt och innebär 6 viktiga träningar att slipa formen på! Efter det väntar hemmamatch mot Vindrarps VK!

Matchens lirare: Hans Qvarnström

#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Ymers damer A går från klarhet till klarhet.
I dagens hemmamatch gästade förra årets div 1 seriesegrare Engelholm B vår hemmaarena. Med vår egen stigande formkurva men med en meriterad storklubb som man ska ha all respekt för på besök förväntade vi oss en tuff och hård fight. Uppgiften för dagen var att ha fokus på bra kommunikation i servmottag och försvar samt noggrannhet och rolldiciplin på alla positioner så som vi nött på träningar de sista veckorna. Det skulle visa sig vara nycklar till att få utväxling på vasst center- och kantanfall. En dödande smash börjar med ett perfekt framspel….
Dagens trupp på 14 taggade spelare genomförde matchen med bravur. Alla höll fokus på vad vi skulle göra för dagen och lyckades därmed driva spelet hela matchen igenom trots lite snöpliga underlägen i de första bollarna i samtliga set. Serv, mottagning, pass och anfall funkade stabilt, så med det som plattform och en portion tålamod som vi snackade om innan matchen lyckades ett par tidiga förlupna bollar inte rubba vårt spel. Och mot slutet av varje set rann poängen på. När fighten var över var setsiffrorna tydliga 3-0 (25-12, 25-19, 25-17) och dessutom fick ett par unga tjejer göra div 1 debut och gjorde det exemplariskt. Extra roligt att se. Nästa helg är spelledig för A-laget (B-laget har 2 matcher i Ljungby) men om två veckor kör vi norr över på en Värmlandstour till Karlstad och Degerfors. Vi ser fram emot det och men har 6 st träningar innan att fortsätta lagbygget på, slipa tekniska detaljer, spelmoment och stärka fysiken.
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Match i Division 1 södra Herrar!
IK Ymer Volleyboll – Floby VK
Matchstart kl. 17.30
Engelbrektshallen
See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

IK Ymer Volleyboll

Ymer – Engelholm See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

TOPPMÖTE OCH HEMMAPREMIÄR!
På söndag spelas det två matcher i Engelbrektshallen!
Först ut är Damer A som tar emot Engelholm B. Gästerna från Skåne stod som seriesegrare i division 1 södra förra säsongen medans våra damer i sin tur stod som seriesegrare i division 2 västra. Det ska bli spännande att se hur våra tjejer kan utmana ett av Sveriges bästa division 1- lag!
Matchens spelas kl. 15.00!

Näst på tur står Herrar A i sin hemmapremiär! För motståndet står Floby VK som mönstrar ett minst sagt talangfullt lag med bra spets efter sitt avancemang till division 1 inför säsongen! Vi hälsar Floby välkomna tillbaka till division 1 och hoppas på många spännande derbyn framöver, med start på söndag!
Matchen spelas kl. 17.30!

#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

Herrar A spelartrupp säsongen 2019/2020!
#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Damer A spelartrupp säsongen 2019/2020!
#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Premiär seger på bortaplan!

Herrar A spelade premiärmatch borta för säsongen i division 1 södra och för motståndet stod fjolårets seriesegrare RIG Falköping B. Eftersom RIG är en skola och de varje år har en ny årskull som kliver in i respektive lag var det svårt att veta vad killarna kunde förvänta sig. Men med tanke på motståndarnas senast placeringar i serien (2:a och 1:a) var man beredd på en tuff match!
RIG Falköping B – IK Ymer 1-3 (21-25, 20-25, 25-12, 18-25)

I de första två seten följs lagen åt bra och RIG tillåts även en knapp ledning upp till halva setet. Men där lägger Ymer i en högre växel genom bättre anfallspel och högre servepress!
I tredje set drar RIG ifrån rejält mycket tack vara mer aggressiva servar och ett inspirerande centerspel. Misstagen på Ymers sida är många och för sent hittar man tillbaka till det fina spel som fanns i set 1 och 2.
Men i fjärde set får killarna en drömstart och drar ifrån tidigt. Man håller RIG på ett relativt bekvämt avstånd och kan i slutet av setet rycka ifrån ytterligare och vinna matchen med 3-1!
Såhär säger coach Håkan om matchen som för första gången på flera år är tillbaka i Ymers färger:
Din spontana reaktion?
”Bra med tre poäng på bortaplan mot ett förväntat topplag!”
Vad var nyckeln till seger idag?
”Vi håller ner antalet missar i serve och mottag och sätter samtidigt vårt anfallsspel. Då vinner man matcher.”
Premiären är avklarad. Hur ser du på fortsättningen?
”Kan vi spela som vi gjorde idag är vi med och konkurrerar om seriesegern. Men inget kommer gratis och vi måste göra jobbet varje träning varje vecka!”

Tack Håkan och stort lycka till! Vi ser med förtjusning fram emot hemmapremiären nästa helg med derby mot @flobyvk

Matchens lirare: Adam Jaxelius

#hejaymer
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny