Nyheter

För att se äldre nyheter, se foton/media, interagera osv följ vår sida på Facebook – IK Ymer Volleyboll

4 days ago

IK Ymer Volleyboll

Herrar A studsar tillbaka på vinnarspåret efter förra helgens bottennapp!

Efter förra helgens bottennapp mot fjolårets seriesegrare RIG Falköping B åkte ett taggat lag till Göteborg för att möta det nybildade laget Gothia. Man spelade med kontroll hela matchen igenom och kunde på ett säkert sätt ta hem 3 nya poäng och avancera till en 3:e plats i tabellen!

Gothia Volley – IK Ymer Volleyboll 1-3 (19-25, 19-25, 25-19, 17-25)

Många bekanta ställde upp på motståndarnas planhalva då Gothia ju är en sammanslagning av Tuve Volley och Göteborg United. Båda lag välkända för våra herrar. Extra betydelsefullt för spelande coach Håkan som inför säsongen kom från just Göteborg United!

I första och andra set spelar våra herrar stabilt och snålt och är otroligt starka i block/defense matchen igenom. Coach Hasse kunde byta bra och bla kommer Joel Sandvik in som starter i set 2 istället för Hasse på kanten.
I set 3 ställer motståndarna upp med sin för dagens starkaste sexa och i kombination med en ovan sexa på Ymers sida lyckas man rubba ett Ymer som har stora problem med kommunikation och egna misstag, inte minst i egen serve.
Nytt set och herrarna startar med en mer van sexa på plan. Vid betryggande 9-18 ledning byter coach hasse friskt och hela bänken luftas. Bl.a kommer både Josef, Robin och Isak in och gör bra insatser!
Josef gör även bra inhopp i set 1 & 2 och Isak tar poäng från sin centerposition.
Till matchens lirare utsågs Sam som idag bidrar med härlig energi och många bra handlingar på plan. Bl.a tar han hela 8 poäng i set 4 fördelat på block och anfall!

Nästa helg har herrarna chansen att befästa sin 3:e plats ytterligare när man tar emot nykomlingarna Helsingborg på hemmaplan i Engelbrektshallen!
Varmt välkomna!
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Svårt att inte bli peppad av dessa glada miner på våra kidsvolleylirare som varit i Onsala idag. Ryktet säger att dagen genomfördes med bravur och att det redan börjar bli dags att avancera uppåt i level-systemet från dagens level 3. 6 vinster av 6 möjliga – vilka ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️! Extra stolta är säkert tränarparet Edith Gedda och Robin Abrahamsson som uppenbarligen vet vad de sysslar med! See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Herrar A åker på en tung förlust i returmötet mot ett förstärkt RIG Falköping i tre raka set! See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Livestream: IK ymer – RIG
youtu.be/EWhwcIbTLng
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Ett styrkebesked av damlaget! 💪
Efter förra helgens ojämna och stundtals tafatta insats mot KFUM var det en fokuserad och taggad trupp som ville visa vad man verkligen kan prestera mot ett annat topplag i serien. Vi hade en tydlig matchplan för hur vi skulle försöka betvinga RIG i vad vi förutsåg att bli en tuff match. RIG består av unga, långa och talangfulla tjejer med bl a Elin Larsson som förra säsongen spelade i vårt lag. Och mycket riktigt det blev en jämn kamp där ledningsinitiativet pendlade mellan lagen. Det fanns matchavgörande lägen i samtliga set men tron på oss själva och tålamod i bolldueller gjorde att vi kunde hålla i initiativet. Extra roligt var att vi klarar spela taktiskt ordnat mot RIG. Vi blev inte stressade av att de emellanåt gör väldigt bra individuella prestationer utan litar på ett par viktiga byggstenar för dagen: servtaktik, blockprioriteringar, anfallsutvägar och inte minst mental fokus och lagenergi. När bataljen var slut stod det klart att vinsten var ett riktigt klassiskt lagbygge där hela truppen var delaktiga både individuellt och som lag. De 6 på banan givetvis men lika mycket de som stod vid sidan av planen som med ett ihärdigt peppande och hejande i med-/motgång lyfte fram sina kompisar inom de 9×9 metrarna. En av Ymers bästa matcher och inte bara räknat till denna säsong…. 😁 Riktigt roligt att känna att vi har ett driv framåt från hela truppen och ser nu med tillförsikt mot resten innan serien vänder. Spelledigt nu två helger men sen är vi tillbaka 14/12 borta mot Falkenberg och hemma samma helg 15/12 15:00 mot Svedala B.
Kriget om seriesegern fortsätter…..
See MoreSee Less

View on Facebook

MATCHDAX!

På söndag spelar Herrar A match mot RIG Falköping B i division 1 södra. Viktiga poäng står på spel för herrarna för att haka på i toppstriden!

RIG är ett lag med talangfulla ungdomar som utvecklas mer och mer för varje dag som går. Lagen möttes redan i början av säsongen och då kunde herrarna ta en bekväm seger. Det återstår och se vad för manskap laget mönstrar denna gången när de kommer till Engelbrektshallen!

Kl. 15.00
IK Ymer – RIG Falköping B
Engelbrektshallen

Varmt välkomna!
See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

IK Ymer Volleyboll

Lystring för alla fantastiska medlemmar som sålt Newbody. Idag kl 17.30-18.00 levereras paketen till Engelbrektshallen. Imorgon 19.15-19.30 finns också chansen att hämta sin låda.

Har du svårt dessa tider får du gärna skriva till mig personligen så vi kommer överens om alternativ.

/Henrik Klerfors
See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng meny